Autotallin nosto-ovi ei ole jotain jota asunnonomistajat ostavat usein, joten et ehkä tiedä miten lähestyä prosessia. Välttääksesi yleisempiä virheitä kysyimme korkeasti arvostettujen autotallin ovien asiantuntijoita mitä ostajien tulisi pitää mielessä.

Kuinka paljon autotallin ovet maksavat?

Jokainen talo on erilainen, joten korosta sitä siihen täydellisesti sopivalla autotalliovella.

Haluatko klassisen ilmeen vai etsitkö jotain nykyaikaisempaa tai edes maalaismaista? Talosi tyylin määrittäminen auttaa keskittymään vaihtoehtoihisi.

Kun olet selvittänyt etsimäsi ilmeen, arvioi näitä suosittuja autotalliovien tyylejä ja katso mikä sopii budjettiisi:

Alumiininen autotalliovi: Ruostesuojattu alumiini on ihanteellinen kosteisiin, syövyttäviin ympäristöihin. Korvaa kiinteät paneelit himmeällä lasilla saadaksesi modernin ilmeen. Keskimääräiset kustannukset pariovelle: 1 500–2 000 euroa.

Teräksinen autotalliovi: Teräsovet tarjoavat laajimman valikoiman väri-, eristys- ja hintavaihtoehtoja. Voit saada mitä tahansa lähtötason yksikerroksisista eristämättömistä ovista premium-kolmikerroksisiin 2-tuumaisiin polyuretaanieristeisiin oviin asti. Keskimääräiset kustannukset pariovelle: 750–3500 euroa.

Puinen autotallinovi: Puun ainutlaatuista ulkonäköä ei voi korvata. Se on tyypillisesti valmistettu kosteudenkestävästä setristä, mäntypuusta tai sypressistä ja tarjoaa eniten joustavuutta räätälöityihin malleihin. Ilmastosta ja altistumisesta riippuen puuovet vaativat enemmän huoltoa. Laadukkaasta puusta valmistetun parioven keskimääräiset kustannukset: 1200 - 4000 euroa.

Komposiittipuinen autotalliovi: Kestävä, vähän huoltoa vaativa materiaali, joka näyttää oikealta puulta. Faux-puukomposiitti eliminoi monet luonnollisen materiaalin haitat. Se on kosteudenkestävä, joten se ei mätäne, halkea, kutistu tai halkeile. Se on eristetty ja voidaan maalata tai öljytä. Keskimääräiset kustannukset pariovelle: 1200–2200 euroa.

autotallin nosto-ovi

Pitäisikö ostaa eristetty autotallin ovi?

Useimpia autotalleja ei lämmitetä, mutta autotallin ovi vaikuttaa silti kodisi energiatehokkuuteen. Autotallin ovien rakennusmateriaalit ja eristystekniikat ovat parantuneet huomattavasti viimeisen 5 - 10 vuoden aikana. Nykyaikaiset ovet tarjoavat tiiviimmän tiivisteen julkisivua vasten, jotta elementit pysyisivät poissa.

Jos autotalli on talon yhteydessä sinun on parasta ostaa eristetty ovi varsinkin jos autotallin yläpuolella on asutettu huone. Se auttaa vähentämään sekä melua että lämmityskuluja laskuja.

Mieti myös oven suuntaa. Jos se lämpenee auringossa koko päivän tai viilenee tuulessa, eristetty ovi säätelee lämpötilaa paremmin.

Mikä on autotallin oven turvallisuuskerroin?

Jos asut voimakkaiden sääolosuhteiden alueella, varmista, että autotallin ovi kestää sään vaihtelut.

Autotallin ovet ovat koonsa vuoksi alttiimpia tuulen vaurioille kuin muut ulkoaukot. Autotallin ovissa on oltava lisätuet, raskaampi mittarin seuranta ja muu tarvittava laitteisto, joka auttaa pitämään ne paikallaan äärimmäisen tuulen alla.

Jos ostat uuden oven etsi malleja, jotka ovat ”myrskyn kestäviä” sisäänrakennetulla passiivisella vahvistusjärjestelmällä, joka ei edellytä ennakkoasetusta ennen myrskyä.

Passiivisella järjestelmällä vahvistus sisältyy oven rakenteeseen ja se kiinnitetään vain lukitsemalla ovi.

Oletko koskaan jättänyt autotallin oven auki? Et ole yksin. Olemme kaikki tehneet sen ajoittain ja sillä voi olla joskus tuhoisia tuloksia.

Älykäs autotallin oven avaaja voi antaa sinulle mielenrauhan, koska se vie kodin automaation autotalliin ja saa sen toimimaan päivittäisissä asioissa. Sinun ei enää tarvitse huolehtia kiireestä kotiin varmistaaksesi, että muistitko sulkea oven. Useimmat mallit lähettävät sinulle hälytyksiä, jos jätät sen vahingossa auki ja voit sulkea sen puhelimesi sovelluksesta. Nämä älykkäät ominaisuudet voivat auttaa parantamaan autotallien turvallisuutta.

Monet hyvät älykkäät autotallin ovien avaajat ovat jälkiasennuksia, jotka on suunniteltu päivittämään nykyinen autotallin avaaja sen sijaan, että korvaisi sen kokonaan. Tämä on hyvä uutinen monille autotalliomistajille, mutta siihen liittyy huomautus: Se toimii vain uudemmissa autotallimekanismeissa. Jos autotalli on esimerkiksi yli 10–15-vuotias älylaite ei voi olla yhteensopiva. Tutustu siihen tutustumalla vaatimuksiin ennen ostamista.

Mitä uutta autotallin ovissa on?

Yhä kestävämpien materiaalien valmistuksen lisäksi autotalliovet on täynnä korkean teknologian ominaisuuksia. Näitä ovat korkean suorituskyvyn eristys, energiaa säästävät ikkunat, viimeistellyt sisäpinnat, pinnoitetut ulkopinnat ja paljon muuta. Joillekin ei-puu-oville on annettu hyvin realistiset puunjyväpinnat, jotka hyväksyvät pinnoituksen - itse asiassa on vaikea sanoa eroa näiden ja todellisen puun välillä.

Tyylin kannalta nosto-ovista on tullut erittäin suosittuja modernin ilmeensä vuoksi.

Paljonko autotallin ovi maksaa?

Mikä on uuden autotallin oven tyypillinen hinta? Vastaus riippuu monista tekijöistä, koska autotallin ovia myydään uskomattoman laajalla valikoimalla. Ne vaihtelevat noin 400 euron itse asennettavista puukomposiitti ovista vähintään 9000 euron täydelliseen huippuluokan nosto-oveen paikalleen asennettuna .

Voit odottaa maksavasi keskimäärin 800–1 500 euroa keskitason pariovesta paikalleen asennettuna. Parempi laatuiset autotalliovet keskimäärin noin 2700 euroa. Autotallin ovien vaihdon keskimääräiset kustannukset ovat n. 3300 euroa.

Jos haluat automaattisen ovien avaajan lisää 200–300 euroa, jos asennat oven samaan aikaan. Nämä luvut eivät sisällä veroja tai pääurakoitsijan suorittaman valvonnan kustannuksia jos työ tehdään osana suurempaa rakennushanketta. Ainoa tapa todella hintojen laskemiseen on selvittää mitä haluat ja saada tarjouksia.

Hyvä uutinen on, että saat hyvän tuoton sijoituksellesi, kun asennat uuden autotallin oven. Uusi autotallin ovi lisää kodin arvoa noin 2810 eurolla. Sijoitetun pääoman tuotto riippuu tosiasiassa siitä, missä asut. 

Mistä ostaa autotallin nosto-oven?

Voit ostaa autotallin ovia paikallisilta yrityksiltä, autotallin ovien toimittajilta ja jälleenmyyjiltä. Paras tapa ostaa autotallin nosto-ovi on käydä yrityksen verkkosivuilla, sopia myyjän kanssa tapaaminen tai soittaa heille.

Tarvitset autotalli oven aukon (tai nykyisen autotallin oven) perusmitat. Ennen kuin ovea todella tilataan, asentajan on ehkä vahvistettava mittauksesi. Useimmissa yrityksissä maksat etukäteen, mutta rahoitusta on usein saatavana.

Useimmat paikalliset autotallioviyritykset toimittavat suurten valmistajien valmistamia ovia. He ostavat ja konfiguroivat esivalmistettuja ovenosia ja hoitavat asennuksen.

Jotkut valmistavat myös räätälöityjä ovia itse. Jos tarvitset mukautetun oven, tämä on ainoa reitti.

Jotkut paikalliset jälleenmyyjät myyvät vain yhden valmistajan autotalliovia, toiset myyvät taas erilaisia merkkejä. Sinun kannattaa tehdä kotitehtäväsi ennen kuin puhut jälleenmyyjien kanssa siirtymällä verkkoon tai ottamalla yhteyttä suuriin valmistajiin ja pyytämällä tuotetietoja, jotta voit verrata ominaisuuksia.

Vaikka joillakin autotallioviyrityksillä on näyttelytiloja, useimmat lähettävät kotiisi myyjän keskustelemaan tarpeistasi, näyttämään esitteitä edustamistaan malleista ja mittaamaan vanhan oven. Paras tapa löytää hyvämaineisia jälleenmyyjiä on saada suosituksia naapureilta tai ystäviltä. Muussa tapauksessa selvitä kuinka kauan yritykset ovat toimineet. Suurin osa seisoo työn ja materiaalien takana. Pyydä kirjallisia arvioita kahdelta tai kolmelta toimittajalta.

nosto-ovi autotalliin

Tietoja autotallin nosto-ovien asennuksesta

Jotkut toimittajat myyvät autotallin ovia, jotka on suunniteltu itse asennettaviksi. Jos ostat oven asentaaksesi sen itse etsi täydelliset ja helposti noudatettavat ohjeet. Katso artikkeli, autotallin nosto-oven asennus.

Pitäisikö sinun asentaa autotallin ovi itse? Ellet ole osaava henkilö, luultavasti ei pitäisi. Tarvitset apua, työ vaatii vähän kirvesmiehen työkaluja ja taitoja ja raskaat jouset voivat olla vaarallisia työskennellä. Työ vie todennäköisesti hiukan yli päivän, kun taas ammattiasentaja pystyy yleensä tekemään sen noin viidessä tunnissa. Asennus lisää yleensä kustannuksista 250–500 eurolla.

Autotallin oven vaihtoehdot

Useimmat autotallin ovien valmistajat tarjoavat joukon vaihtoehtoja. Voit lisätä ikkunan koristeellisella korostuksella ja lisätä päivänvaloa pimeään autotalliin. Voit valita vakiona yksinkertaisen lasitetun tai eristettyjen ovien osalta kaksoislasin. Joissakin ovissa on sisäänrakennettavat koristekehykset.

Autotallin oven jouset

Kääntöovissa käytetään toisinaan jatkojousia - tyyppiä, joka venyy ja palaa takaisin autotallin oven sivuille. Vääntöjouset - akselijouset ja rumpukokoonpanot oven yläosassa - ovat paljon parempia nosto-oviin.

Vääntöjouset jakavat oven painon tasaisesti eivätkä voi rikkoutua ja lentää pois oven oven sivussa olevan jatkojousen tapaan. Ne voivat rikkoutua, mutta pysyvät paikoillaan.

Jousijouset ovat halvempia, mutta suurin osa jälleenmyyjistä haluaa asentaa turvallisemmat ja luotettavammat vääntöjouset. Huomaa: Jousijouset on suojattava jatkojousien suojapaketilla. Jos jousi napsahtaa, se auttaa suojaamaan sinua vakavalta vaaran varalta.

Autotallin ovien avaajat

Ehkä yksi kaikkein houkuttelevimmista autotallin nosto-ovien vaihtoehdoista on automaattinen autotallin oven avauslaite. Nykypäivän autotalliovien avaajissa on kestävät moottorit, joilla on elinikäinen takuu ja useita muita ominaisuuksia:

• Valosähköiset turvalaitteet, jotka pysäyttävät ja kääntävät sulkeutuvan oven, jos autosi tai - mikä pahempaa - lapsi rikkoo näkymättömän valonsäteen.

• Avainketjuun mahtuvat pienoislähettimet.

• Lähettimet, jotka toimivat vain henkilökohtaisella koodilla, jonka ohjelmoit heille.

• Monipainikkeiset kaukosäätimet, jotka käyttävät laitteita ja valoja avaajan lisäksi.