opiskelu.jpg

Opiskelu on olennainen osa mitä tahansa koulutusohjelmaa… ja silti niin monet asiat estävät onnistuneen opintojakson. Kysy keneltä tahansa opiskelijalta, mikä on yksi asia, jossa he voisivat käyttää enemmän apua akateemisesti ja useammin kuin eivät, he sanovat opiskelevan. Ei ole yhtä oikeaa tapaa opiskella, mutta on yleisiä vinkkejä, jotka voivat parantaa kenen tahansa opiskelutottumuksia ja saada aikaan positiivista muutosta! Tässä on hyödyllisiä opiskeluvinkkejä opiskelijoille.

Usein opiskelijat sekoittavat luokkamateriaalin lukemisen opiskeluun, vaikka todellisuudessa pelkkä muistiinpanojen tai oppikirjojen lukeminen on passiivista toimintaa. Joten millä tavoilla voit olla tekemisissä edessäsi olevan materiaalin kanssa sen muistamiseksi?

  • Kun luet oppikirjoja, voit jakaa sen aihe-osiin, joiden avulla voit lukijana segmentoida tietoa virtaavalla tavalla.
  • Voit myös opettaa itseäsi puhumalla sen ääneen ja "opettamalla" sitä kuin olisit professori.
  • Omiin kokemuksiin perustuvien tosielämän esimerkkien löytäminen lukumateriaalin yhdistämiseksi on myös hyvä tapa säilyttää lukemasi. Se tekee siitä henkilökohtaisen ja luo narratiivin tiedon taakse.

Uni on olennainen osa opiskelua. Yleinen käytäntö opiskelijoiden keskuudessa on jäädä myöhään opiskelemaan, mutta siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Kun olet väsynyt, tiedon säilyttäminen on vaikeampaa, saatat huomata toistavasi samaa asiaa yhä uudelleen ja uudelleen, joka ei auta sinua oppimaan lisää ja tuhlaa aikaa. Aseta sen sijaan terveellinen uniaikataulu ja varmista, että saat oikean määrän unta. Levänneet aivot ovat tehokkaammat aivot!

Opiskelija, joka ei käy läpi aineistoa, voi unohtaa 80 % opitusta vain kahdessa viikossa! Ensimmäisen katsauksen pitäisi tulla hyvin pian sen jälkeen, kun materiaali on ensimmäisen kerran esitelty ja tutkittu. Varhainen tarkastelu toimii suojana unohtamista vastaan ​​ja auttaa sinua muistamaan paljon pidempään. Säännölliset arvostelut koko kurssin aikana tuovat palkintoja koeaikana ja lievittävät koetta edeltävää ahdistusta.

Vaikka nämä kymmenen opiskelutapaa toimivat, niitä kaikkia käytettäessä tarvitaan vielä yksi komponentti – opiskeluvastuun ottaminen tehtävien suorittamisen kautta. Kaikki maailman tutkimusmenetelmät eivät auta sinua, jos et auta itseäsi. Kuten useimmissa elämässäsi, mottosi tulisi olla: "Olen vastuussa menestyksestäni!"

Jos ponnistelet tehokkaaseen opiskeluun, parantuneista taidoista tulee pian tapa ja ne ovat yhtä luonnollisia kuin hengittäminen. Tuloksena voi olla parempia arvosanoja, enemmän tietoa ja korkeampi itsetunto. Nämä taidot palvelevat sinua hyvin myös työ- ja yksityiselämässäsi sekä yrittäjän polulla.

Valmistaudu kokeisiin etukäteen. Oppilaitos on hektinen ja voit tarttua moniin tehtäviin. Tämä johtaa joskus viivyttelyyn, mikä saa sinut ahtautumaan kokeeseen. Tämä on tehotonta, koska se voi helposti johtaa ahdistuksen ja riittämättömyyden tunteisiin. Varaa sen sijaan aikaa koko viikon ajan pienten osien opiskeluun ja niiden ymmärtämiseen. Tämä harjoitus johtaa mestaruuden tunteisiin, luottamusta suorituskykyihisi ja yleiseen positiivisuuteen!

Koska oppilaitos voi olla ylivoimainen, on vaikea päättää, mistä aloittaa. Hyvä vinkki on järjestää työsi kuormitusjärjestyksessä. On ok päättää, mitkä luokat ovat vaativampia kuin muut. Tämä ei tarkoita, että yksi luokka olisi vähemmän tärkeä, se tarkoittaa vain sitä, että se tarvitsee todennäköisesti vähemmän työtä kuin muut. Toinen tapa on selvittää, mitkä luokat ovat sinulle vaikeampia ja mitkä helpompia. Varaa enemmän aikaa kovempiin luokkiin ja hieman vähemmän niihin, joihin olet itsevarmempi. Tämä menetelmä antaa sinulle helpotuksen ja motivaation tunteen. Kun suoritat sen, mikä oli vaikeinta ensin, olet iloinen ja innostunut sukeltaessasi helpoille ja nautinnollisemmille tunneille.

Kaiken kaikkiaan opiskelussa on kyse tottumusten muodostumisesta. Kun harjoittelet organisointia ja rakennetta, huomaat, ettei opiskelu ole niin pahaa. Se voi silti olla vaikeaa, mutta se ei suinkaan ole mahdotonta! Hyvä oppilaitos, kuten Raahen Porvari- ja Kauppakoulu mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Muista hyödyntää näitä opiskelijoille tarkoitettuja opintovinkkejä seuraavassa väli- tai loppukokeessasi.